4 feb. 2011

Cum scapam de celulita





Celulita este o stare in care grasimea s-a depus in parti ale corpului cum ar fi coapsele, miinile si picioarele. Tesuturile de colagen din aceste portiuni au forma fagurelui de albine, nu se mai incruciseaza ca in alte parti ale corpului. Aceste tesuturi alveolare se umplu cu depuneri de grasime, cu toxine, care ridica pielea in sus si in exterior, o intind. Acest lucru intinde colagenul si impiedica miscarea fluidelor. Intinderea colagenului opreste circulatia. Hormonii care elimina grasimea din corp nu pot ajunge la aceste celule pentru a elibera grasimile care se acumuleaza acolo. Ca urmare a acestui fapt, celulele primesc permanent grasimi si nu le pot elimina eficient din corp. Pentru ca toxinele sunt conţinute in fluidele din corp, in special in grasime, aceste celule celulitice grase contin o cantitate foarte mare de toxine.
Pentru tratarea celulitei exista mai multe proceduri: electrostimularea transcutanata, preso-masajul, masajul (drenajul limfatic) si tratamentele corporale. Daca alegem sa ne tratam acasa, folosind o crema anicelulitica, putem efectua un masaj cu miscari circulare usoare, pana intra crema in piele.
Dieta pentru eliminarea celulitei trebuie sa fie una echilibrata, insa mai saraca in grasimi si dulciuri si mai bogata in vitamine si minerale. Proteinele sunt si ele importante pentru refacerea structurilor subcutanate de tesut conjunctiv care contin colagen, o substanta proteica ce se sintetizeaza numai in prezenta vitaminei C. Asadar, un regim bogat in proteine, lipide, ca Omega 3, vitamine, minerale si glucide obtinute doar din fructe este ideal.
Dimineata se recomanda sa mancati fibre: cereale cu lapte, iar, daca doriti paine, este admisa doar cea integrala. Orice alte fainoase, dar si unele alimente precum orezul sau cartofii trebuie excluse din alimentatie.
In fiecare zi trebuie sa mancati doua salate de legume sau fructe, ori alternate (una la pranz si una la masa de amiaza). La masa de dupa-amiaza nu aveti voie decat fructe sau legume.
Sucurile sunt interzise, cu exceptia celor facute in casa. De asemenea, dulciurile sunt permise doar o data pe saptamana(o prajitura sau o inghetata etc).
Proteinele se iau dintr-un ou fiert moale, astfel incat sa aiba galbenusul relativ crud, dar si din gratare sau preparate la cuptor, ori fierte, din carne de pui sau peste. Nu se recomanda sa consumati alt tip de carne, mai ales porc. Consumul de carne se recomanda la masa de pranz, alaturi de o garnitura de leguminoase sau o salata.
Seara, se recomanda o supa, fie de legume (de exemplu, supa crema de legume), fie de carne de pui.
Mancarurile care contin prajeli sau sunt obtinute prin prajire, conservele, sucurile din comert, cascavalul, untul, margarina, dulciurile de orice fel (mai putin zaharul), frisca, mezelurile, toate acestea trebuie excluse din regimul zilnic.
Pentru rezultate mai rapide si mai bune, ar trebui sa asociati si un program sportiv acestei diete, in special unul de rezistenta si nu de forta, cum ar fi o jumatate de ora de aerobic pe zi, cativa kilometri de mers rapid sau chiar alergare sau inot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu