4 feb. 2011

Slabim cu ceai verde


Ceaiul verde este un tip de ceai obținut din frunzele de Camelia sinensis. Diferența față de celelalte tipuri de ceai constă în faptul că procesul natural de fermentație este oprit. Imediat după cules, frunzele sunt trecute prin abur sau torefiate. Apoi frunzele sunt uscate și rulate, astfel împiedicându-se fermentarea. Ceaiul verde este cunoscut și sub denumirile de ceai nefermentat și ceai virgin.

Problema kilogramelor in plus se poate rezolva si cu ajutorul ceaiului verde, daca acesta este consumat la fiecare masa. Pe langa faptul ca ceaiul verde este foarte bun pentru arderea grasimilor, acesta mai are si alte beneficii.

1. Stimuleaza metabolismul - ceea ce inseamna ca si cantitatea de grasimi arse creste. Acest proces se numeste termogeneza. Acesta mareste caldura din corp accelerand metabolismul si ca urmare arde caloriile.

2. Creste nivelul de energie - ceaiul verde poate trimite semnale catre creier care permit imbunatatirea atitudinii mentale pozitive. Pentru ca el actioneaza in majoritatea partilor din corp, acesta tinde sa puna mintea intr-o stare pozitiva si relaxata, lucru ce face ca organismul sa se simta mai echilibrat si sincronizat.

3. Diminueaza apetitul - ceaiul verde ajuta la controlarea apetitului. Nutrientii ce se afla in ceai trimit semnale catre creier si stomac scazand apetitul si micsorand cantitatea de mancare ceruta de organism.

4. Previne aparitia cancerului - cercetatorii au adus dovezi "cu greutate" in sustinerea acestei afirmatii. Consumul regulat de ceai verde reduce riscul instalarii cancerului de colon, vezica urinara, esofag, pancreas, rect si stomac. Compusul responsabil pentru aceasta proprietate este epigallocatechin 3 gallate (EGCG) care are o activitate antioxidanta de 100 de ori mai puternica decat vitamina C si de 25 de ori mai mare decat vitamina E. Se pare ca aceasta substanta nu numai ca inhiba dezvoltarea noilor celule canceroase, dar le poate ucide si pe cele mature.

5. Scade nivelul (LDL) colesterolului "rau" si creste nivelul de (HDL) colesterol "bun" - cei care consuma extract de ceai verde pot consuma alimente cu mai mult colesterol, fara sa inregistreze cresteri ale nivelelor plasmatice de colesterol.

6. Limiteaza coagularea anormala a sangelui, care sta la baza aparitiei trombozelor. Va reamintesc ca accidentul vascular cerebral si infarctul miocardic recunosc drept cauza formarea trombilor care obstrueaza una sau mai multe artere.

7. Reduce valorile tensionale mari - prin reducerea nivelului de angiotensina II, o substanta care produce vasoconstrictie.

8. Reduce glicemia - si in acest fel riscul de diabet zaharat. Polifenolii si polizaharidele din ceai verde au acest rol.

9. Protejeaza ficatul impotriva substantelor toxice (alcool, substante chimice)

10. Mentine gura sanatoasa - inhiba formarea tartrului si distruge bacteriile orale

11. Stimuleaza  imunitatea si distruge radicalii liberi care participa la procesul de imbatranire

12. Are proprietati antibacteriene si antivirale - studii recente au aratat ca ceaiul verde poate preveni instalarea gripei si a diareelor infectioase

13. Blocheaza reactiile alergice

14. Ajuta la refacerea echilibrului hidroelectrolitic dupa deshidratari


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu