5 feb. 2011

Unghiile exfoliate pot indica o problema de sanatate

Unghiile exfoliate sunt primul semnal de alarma in cazul unei afectiuni foarte grave sau datorita utilizarii excesive a detergentiilor, a lacului de unghii, acetona, folosirea pilei in exces etc.
In timpul iernii si primavara se intampla de multe ori sa nu acordam la fel de multa atentie unghiilor noastre.
Daca se exfoliaza, le taiem mai scurt si apoi spunem ca e de la frig si ca la vara isi vor reveni ele. Cum incepe sa dea caldura, cum ne dam seama ca prin minune ca nu si-au revenit, ca nu au cea mai frumoasa forma si mai ales ca se exfoliza. De cele mai multe ori, apelam la produse “de marca”, “branduri printre cosmetice” pentru a le ajuta sa isi revina, dar nu ne uitam la ce avem la indemana.

  • Lipsa de vitamina A si calciu determina uscaciunea si lipsa de stralucire a unghiilor.
  • Lipsa proteinelor, acidului folic si vitamimei C cauzeaza cresterea excesiva a cuticulelor.
  • Dungile albe care apar pe unghii sunt, de asemenea, un semnal ca nu mananci suficiente proteine.
  • Lipsa acidului hidrocloric se reflecta in unghii care se exfoliaza si sunt casante.
  • Un aport insuficient de vitamina B12 poate determina uscarea excesiva unghiei, innegrirea si curbarea acesteia.
  • Lipsa zincului din corpul tau poate duce la aparitia unor puncte albe pe unghiile tale.
  • Crapaturile pe unghii iti semnaleaza ca nu te hidratezi suficient. Daca ai unghii exfoliate si crapate, precis nu bei suficienta apa pe zi.
  • Pielea rosie in jurul cuticulelor poate avea la origine o alimentatie saraca in acizi grasi esentiali.

Exista multe tratamente naturiste, cel mai des folosit este tratamentul cu ulei de floarea soarelui. Si anume: o singura data pe saptamana, se pune intr-un vas pe foc, ulei de floarea soarelui. Cand s-a incalzit sufficient, dar nu sa fie de nesuportat, se introduc buricele degetelor in el si se sta acolo aproximativ 10 minute. Dupa ce a expirat timpul, mainile se spala cu grija cu apa si sapun apoi se aplica o crema grasa.
Se repeta tratamentul minim 2 luni, pana la ameliorare.
Pentru toate doamnele si domnisoarele care se confrunta cu aceasta problema destul de neplacuta, cel mai bun sfat ar fi ca in primul rand ar trebui sa-si faca analize … Ca, Mg, K, Se pentru ca in general unghiile exfoliate sunt de la lipsa de vitamine. Nu e suficient sa tratezi pe afara daca pe dinautru corpul tau consuma!

Iata ce poti face acasa, fara ajutorul unui specialist. Daca unghiile sunt degradate, tine-le inmuiate timp de 10 minute in ulei de masline caldut. Nu indeparta cuticulele prin taiere decat daca este absolut necesar. Pentru a evita craparea unghiilor, pileste-le intr-un singur sens si nu folosi pentru aceasta operatie pile din metal. Daca unghiile sunt netede, fara asperitati, pentru "machiajul lor", poti alege un lac colorat. In caz contrar, multumeste-te cu o oja incolora, pe care o vei aplica pe unghia curata si bine uscata, in doua straturi. Aplica al doilea strat dupa ce primul s-a uscat foarte bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu